2018. március 25., vasárnap

VIVIEN HOLLOWAY: VÉRVÖRÖS HORIZONT

Hello Molycik!
A héten a Főnix Könyvműhely könyvei kerültek terítékre a Prológus oldalán, így nem meglepő módon a kiadó kínálatából választottam az eheti értékelésemet. 


Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 96
Megrendelem
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Ez a füzet egy kis meglepetés azok számára, akik szerették a Végtelen horizontot, és két novellát tartalmaz a regény világából.
Az első a Végtelen horizont előzménytörténetét leíró Táguló horizont, melyben kiderül, hogyan találkozott Becky először Nick Mattockkal, és hogy mi is történt azon a bizonyos szerencsétlen kártyapartin. Ezzel a történettel a szemfüles olvasók már találkozhattak a Pokoli teremtmények, ördögi szerkezetek című antológiában.
A második egy teljesen új novella, és időben a Végtelen horizont után játszódik. 

A Vérvörös horizont a könyv egyik igencsak megosztó mellékszereplőjét, Junipert hozza előtérbe, akinek sikerült életben maradnia, miután Duke és Nick kiszabadították Becky-t a Tartaroszról.

„– Azokat a gyáva férgeket, akik nem jelentkeznek három percen belül a vezérlőteremben, megkeresem, és személyesen lövöm agyon – szóltam bele rekedten a mikrofonba, különösebb ceremónia nélkül. – A hajó új kapitánya beszélt.”

Miután tavaly szeptemberben végre valahára elolvastam a Végtelen Horizontot azonnal kezemben szerettem volna tudni a folytatást. Ami nincs még. Nagyon remélem, hogy a jövőben újabb kalandokba keverednek Beckyék, mert azonnal a szívembe zártam a két lököttet, meg szinte az összes szereplőjét a történetnek. Szóval örültem, hogy azért nem maradtam teljesen a világ és a karakterek nélkül, hiszen itt ez a kis 96 oldalas szösszenet, ami tulajdonképpen csak arra volt elég, hogy még jobban érezzem a késztetést a Végtelen Horizont újraolvasására. 

Szerettem volna minél előbb sort keríteni a Vérvörös Horizontra, viszont nálam ez sose szokott összejönni, jelen esetben csak januárig várattam magamat, amikor is a Büntetés-végrehajtás vizsgám után úgy döntöttem elegem van, valami jót akarok olvasni és ezzel a lendülettel leemeltem a lakótársam polcáról a kötetet.  Majd pedig ráébredtem, hogy nekem már rég el kellett volna indulnom a buszomhoz, így még kicsit várnom kell az olvasással, inkább csak megcsodáltam a gyönyörűséges borítót, táskába tettem és elindultam a buszomhoz. Felszállás után pedig neki is vágtam az olvasásnak és még milyen jól tettem!

Azt tudni kell, hogy két novellát tartalmaz a könyvecske. Az első - Táguló Horizont - Becky és Nick első találkozását tárja fel előttünk, kicsit részletesebben, mint ahogyan azt megismerhettük a Végtelen Horizontban. Már az értékelésemben is leírtam anno, de én imádom ezt a két szerencsétlent. Az egyik kedvenc párosommá váltak azonnal és annyira jó volt megint egy kis részletet kapni belőlük és felidézni ez által a kemény 49 oldal által a Horizont elején történteket, hogy ahw. Sok újdonságot azért nem adott, de mindenképp megérte elolvasnom.
"– A hősiesség és a hülyeség semmiben sem különbözik egymástól, ezt jobb, ha az eszedbe vésed. A hősök ugyanúgy meghalnak, mint hülyék, csak általában sokkal hamarabb."
A második, címadó novella Juniper köré épült és a Végtelen Horizont történései után játszódik és az utána történteket ismerhetjük meg. Azt, hogy hogyan veszi át a hajó kapitányságát és a vezetést a legénység felett. Be kell valljam, én nem szeretem Junipert. Valamiért nem tudtam őt megkedvelni és ezen a helyzeten a novella sem változtatott. Viszont azt belátom, hogy egy igazán erős személyiség, kitartó és sosem adja fel. Aki szerette a karakterét eddig, az nyilván ezek után még jobban fogja, főleg így, hogy kicsit több szerepet kap a novellában és kicsit jobban megismerhetjük őt. 

Mindenképp ajánlom a novelláskötetet a Végtelen Horizont rajongóinak, az biztos, hogy nem fognak csalódni. A stílus a megszokott, a karakterek szintén, mégis kicsit tágul a horizont haha, és egyúttal vissza is repít a szeretett karakterek világába, egyenesen a léghajók közé. 

Értékelés: 4,5/5
Kedvenc szereplő(k): Becky és Nick
Kedvenc rész: Nickék novellája

Ha már olvastad a két Horizont kötetet és visszavágysz a világba, akkor mindenképp olvasd el a karakterinterjút, amit Vivien Holloway közreműködésével készítettünk, főszerepben Beckyvel és Nickkel. 

Üdv,




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates