2017. február 3., péntek

NEMKÖNYV A LEGJOBB BARÁTOKNAK

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2017
Oldalszám:192
Megrendelem
A recenziós példányt köszönöm a
Manó Könyveknek!
Hello Molycik!
A Prológus kreatív hetének keretén belül ma a NemKönyvet mutatom be nektek! :)

Tematikus hetünkön kreatívabbnál kreatívabb kötetekről számolunk be nektek legtöbb platformunkon, különböző formában. Képes beszámolóinkon túl, különböző, a témához kapcsolódó cikket is olvashattok, valamint munkálatainkról videós összefoglalókkal is készültünk nektek. 

>> Bővebb infó itt.


Fülszöveg

Lépj be a könyvrombolás új dimenziójába, használd a Legjobb barátoknak készült NemKönyvet! Két könyv egy csomagban a közös szórakozáshoz. Legjobb barátoknak, pároknak, kollégáknak, testvéreknek, osztálytársaknak… vagyis NemKönyvPároknak.



A rózsaszín napló itt már
kidekorált állapotban látható :)
Mivel páros NemKönyvről van szó, így lakótársamra, Sárára (Prológuson Zhatriaként is ismert) esett a választásom, vele kezdtem el kinyírni szegény párát, és egyébként ez a bejegyzés a kettőnk véleményét tükrözi, így ne lepődjetek meg, ha  a következőkben többesszámban írok.

Legjobb tudásunk szerint próbáltuk kiélni kreativitásunkat, ami nem mindig sikerült, ugyanis egyikünk se arról híres, hogy mondjuk tudna rajzolni, és hiába tűnt valami jónak és kivitelezhetőnek a fejünkben az a valóságban nem mindig jött össze. 
Amikor először kezükbe került a NemKönyv, Sára legnagyobb problémája az volt, hogy miért ő kapta a rózsaszín naplót. Egyértelmű: kedvenc színem a lila, így az lett az enyém, sok beleszólása nem volt :D Egyébként engem nem zavart a színválasztás, illik egymáshoz a két könyvecske. 

Egyetemista életmód, mi nem
uzsonnázunk :D
Miután nagy nehezen túltettük magunkat a színproblémán - azaz, amikor Sára megpróbálta átfesteni a sajátját, de végül még csajosabb lett, és feladta a próbálkozást elfogadta olyannak, amilyen- gyorsan átpörgettük és megállapítottuk, hogy valószínűleg nem a mi 22+ éves korosztályunknak készült. Sebaj, ez sosem akadályozott meg minket semmiben, szorgalmasan járunk mesékre a moziba, ezt is megoldottuk a saját értelmi szintünkön. 

Be kell vallanom néhány feladatnál egész nehezen sikerült csak megértenünk, hogy mit is kell pontosan csinálnunk (én ezt is, mint mindent a vizsgaidőszakra és az abból következő fáradtságra fogom). Nem mindig volt egyértelmű számunkra, hogy épp kinek a könyvét kéne kitöltenünk, hol, mikor, melyikbe kéne épp kreatívkodnunk. 
Igyekeztünk tehát minél több és különbözőbb dolgot megcsinálni, hogy minél többről készüljön videó és kép, viszont többször is abba a problémába ütköztünk, hogy ha egy feladatot meg szerettünk volna csinálni, akkor ki kellett volna tépni a lapot vagy elégetni és társai. Sokkal jobban örültünk volna annak, ha mondjuk ezeknél az oldalaknál üres lett volna a lap háta, vagy esetleg még úgy lehetett volna megoldani, hogyha ezek a feladatok csak az egyik NemKönyvben szerepeltek volna.
Van mindkét könyvben egy olyan oldalpár, ahol a Ki, kivel, mit, hol, mikor, hogyan és mit csinált játékot lehet játszani. Mi ezt rettentően élveztük, mint két kisiskolás egy jó fél órára le voltunk foglalva, ráadásul a Prológus többi tagját is szórakoztattuk azzal, hogy megosztottuk velük a végeredményeket. Igaz itt is volt egy kis problémánk azzal, hogy elég nehezen tudtuk a papírt úgy formázni, hogy teljesen rejtse a dolgokat. 

Sára kifejezetten élvezte a túlélőkészletes oldalakat is, igaz újraértelmezte a feladatot, és a sima túlélőkészlet ragasztásából az lett végül, hogy zombi apokalipszis esetén hasznos tárgyakkal töltötte meg a táskát. A térkép és a karikatúra rajzolás is közel állt a szívéhez, illetve a napirendes feladat is előhozta gyermekies énjét. Mivel még csak 2 éve ismerjük egymást, ezért még nem estünk át a ciki, rossz ajándékok fázison, így az ehhez kapcsolódó feladatot egyikünk sem tudta értékelni, és azt igazából ki is hagytuk. 

Nagy kedvencem volt nekem is a napirendes feladat, illetve az is, amikor egy kupont kellett alkotni a NemKönyv Párunknak. Amúgy talán azt szerettem a legjobban a Nemkönyv kitöltése során, hogy visszahozta az általános iskolás emlékeket, amikor még barátságfüzeteket cserélgettem az osztálytársaimmal és gondtalanul rajzolgattam az órákon, rohangáltam a szünetekben és foglaltam el magam otthon. Az egyik számos-színezős feladat, amikor a pontokat és pöttyöket kellett összekötögetni pont ezeket az időket juttatta eszembe.

Mi nagyon jól elszórakoztunk, kicsit kikapcsolódtunk a nagy pusztítások közepette, még úgy is, hogy tényleg azt éreztük nem a mi korosztályunknak való. Ez persze csak a mi véleményünk, ha egy másik szempontból is szívesen olvasnátok a NemKönyv Legjobb Barátoknakról, ráadásul egy sokkal kreatívabb páros tollából, akkor hajrá, csekkoljátok le Szonja és Nóri videóit és bejegyzését is, amelyeket a Prológus Facebook oldalán megtalálhattok. Sőt, ha szerencsések vagytok, akkor büszke örökbefogadói lehettek egy Harry Potter vagy egy Assassin's Creed színezőnek. Sok szerencsét! ;)


A Manó Könyveknek nagyon szépen köszönjük a recenziós példányt, még biztosan okoz majd pár felejthetetlen pillanatot számunkra a NemKönyv.

Ha van kedvetek, akkor pedig írjátok meg, hogy mi a véleményetek az egész napló nyirbálós, pusztítós, felnőtt színezős őrületről.

Üdv,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates