2014. december 2., kedd

JEFF KINNEY: EGY ROPI NAPLÓJA 1-2 (EGY ROPI NAPLÓJA #1-2.)

Jeff Kinney: Egy ropi naplója #1

New York Times bestseller.
„Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.”
Gyereknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffleynél, hiszen a felső tagozatban rohad, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak.
A mű eredeti címe: Diary of a wimpy kid. Nálunk 2008-ban jelent meg először Egy ropi naplója címen, a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. A terjedelme se olyan nagy, mindössze 224 oldal, nagy betűkkel, ráadásul rajzokkal illusztrálva.

Jeff Kinney: Egy ropi naplója #2 - Rodrick a király



Csak egyet ne tégy! Ne kérdezd, hogyan töltötte Greg Heffley a nyári szünidőt, mert egyáltalán nem hajlandó róla beszélni. 
Az új iskolaév kezdetén Greg buzgón törli ki az emlékezetéből az elmúlt három hónapot… különösen egy eseményt. 
Sajnos a bátyja, Rodrick mindent tud az esetről, amit Greg mélységes mélyre szeretne eltemetni. De a titkoknak megvan az a sajátosságuk, hogy szeretnek felszínre kerülni… különösen, ha egy napló is szerepel az ügyben.



Tegnap este elkezdtem egy új sorozatot, név szerint az Egy ropi naplóját. Őszintén szólva nem gondoltam, hogy tetszeni fog. Sőt.  Annyira egyszerű, mégis nagyszerű. Vicces, könnyed, rövid, tele rajzocskákkal, hiszen ez egy képeskönyv. Garantált jókedv. Pár óra alatt simán ki lehet olvasni, én is már a 3. részt kezdem majd el az este.

A története is nagyon egyszerű, Greg naplót ír, hogy ha felnő és híres lesz, akkor elég legyen csak a naplóját kiadatni. Ezeken a naplókon keresztül ismerhetjük meg nem csak Greg, de az egész Heffley család mindennapjait.


Kedvenc szereplő: Rowley és Rodrick.

Rowley nagyon szerencsétlen, rajta nevetek a legtöbbet :D Rodrick meg néha nagyon szemét, de tud azért kedves is lenni Greggel, és olyankor még jobban szeretem, mint amikor az öccsét szívatja.
Szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek, de főként a fiatalabb korosztálynak.
Összesen: ****


Zsebi ;)

- Keep calm and read a lot -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

designed by Charming Templates